Menüü

Loodushariduslik näitus "Imeline Valgamaa"

04
märts
Kell 11:00
kuni 02. mai 15:00
Valga Muuseum

Loodushariduslik näitus „Imeline Valgamaa“ on Valga Muuseumis avatud 4. märtsist 2.maini. Näitus on külastajatele tasuta ja valmis Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Näitus viib külastaja avastusi täis rännakule Valgamaa küngastele, metsadesse, järvede sügavustesse ja jõgede kallastele. Tutvutakse mitmete Valgamaale iseloomulike liikide ja nende elupaikadega. Näitus heidab valgust ka asustuse tekkele Valgamaal ning inimese ja looduse suhetele minevikus ja tänapäeval.

Kunstnik Tiia Metsa poolt käsitööna valmistatud taaskasutatud materjalist 25-l näitusestendil on ohtralt illustratsioone ja "käed-külge" lahendusi. Läbi mänguliste lahenduste õpib külastaja eristama puuliike tema lehtede kuju ning loomi käpajälgede järgi. Luubi abil on võimalik uurida Valgamaal elavat haruldast eremiitpõrnikat. Värvilised detailiderohked pildid aitavad tundma õppida Valgamaa jõgede haruldasemaid elanikke nagu vingerjas ja harjus. Eraldi stendid on pühendatud Karula rahvuspargile ja Otepää maastikukaitsealale.              

Üheks põnevamaks näituse juurde kuuluvaks atraktsiooniks on interaktiivne liivakast, mis võimaldab luua kineetilisest liivast imelisi värvilisi maastikke.   

Info näituse juurde kuuluvate haridusprogrammide kohta avalikustame muuseumi kodulehel ja saadame Valgamaa koolidesse hiljemalt 16.märtsil. 

Alates 4.maist on näitust võimalik tellida oma kooli või muusse avalikku asutusse! Huvist andke palun teada neeme@valgamuuseum.ee.

Näituse koostajad: Margit Turb, Helen Kivisild, Margit Behrsin, Pikne Kama, Kristi Liiv, Marju Rebane, Tiia Mets
Teostus: Tiia Mets, Markus Bormeister, MTÜ Idealistid 

Näituse ametlik avamine toimub 7.aprillil. 

Näituse külastamine on tasuta!

Ava ostukorv