Menüü

Uudised

14:05 20. oktoober 2016

Valga Muuseum ja Valga Gümnaasium tänavad suurepärase koostöö eest õpetajaid!

Valga Muuseum teeb oktoobrikuul juba mitmendat aastat koostööd Valga Gümnaasiumiga maailmahariduskuu raames. Oktoobrikuul pöörame suuremat tähelepanu maailma erinevatele paikadele.

Eesmärgiks on laiendada meie kõigi silmaringi, arendada empaatiavõimet ning laiendada arusaama demokraatiast ja inimõigustest. Oktoobrikuu jooksul külastas Valga Muuseumi ligi 260 huvilist.

Oktoobrikuu lõpuni on võimalik tutvuda maailmarändurist viljaka ja mitmekülgselt andeka kunstniku Toomas Altnurme loominguga, kes oma teosed on maalinud Araabia Ühendemiraatides. Kõigile huvilistele tutvustasime oma ettekandes sealset loodust, kliimat ja maavarasid.

13. oktoobril külastas Valga Muuseumi tuntud rännu- ja kirjamees Hendrik Relve, kes pidas siin 2 loengut teemal „Madagaskar ja Tiibet – võlud ja vaevad“. Loeng oli väga huvitav ja hariv.

Mängulise programmi „Hingele pai“ raames rändasime seekord Ameerika pärismaalaste juurde ning tutvusime nende elutingimuste ja rituaalidega, millele järgnes unenäopüüdja valmistamine.

Valga Muuseum ja Valga Gümnaasium soovivad tänada suurepärase koostöö eest õpetajaid: Terje Orula, Kairi Voode, Ille Sõrmus, Tiina Lall, Tiina Lillemets, Ester Kukk, Raili Jahtmaa, Virge Kõrran, Piret Rebane, Anneli Reidla ja Seidy Paavel.

Maailmahariduskuu töötoad toimuvad oktoobrikuu lõpuni. Koolivaheajal 25.10 ja 27.10 kell: 15.00

Programmi kestvus 1,5 h

 

Ava ostukorv