Menüü

Uudised

15:48 17. aprill 2018

Muuseumiöö ekskursioon 19. mai algusega 10:00

Veidi rohkem kui kuu aja pärast, 19. mail toimub taas üle-eestiline muuseumiöö „Öös on pidu“, mille raames korraldab Valga Muuseum traditsioonilise bussiekskursiooni. Seekord külastame Valgamaa mõisasid ja tutvume siinse mõisakultuuriga.

Muuseumiöö korraldusmeeskonna sõnul on muuseumiöö peo-teema kantud sellest, et Eesti riik tähistab sel aastal oma 100. aastapäeva. Valga Muuseum kutsub kõiki huvilisi EV100le pühendatud Säde Aiapeo raames osalema muuseumiöö nädalal peoteemalistes töötubades, erinevates tegevustes Valga Muuseumis 19. mai õhtul ning bussiekskursioonile.

Bussireisil uurime, kuidas on läbi aegade Valgamaa mõisate ja lossi parkides pidusid peetud, milliseid riideid kanti umbes 100 aastat tagasi ja mida söödi? Saame näha uhket arhitektuuripärandit ja losside ning mõisate parke, kuulda legende ja tutvuda Valgamaa ajalooga.

Ekskursioonil on meid lahkesti vastu võtmas Kaagjärve, Karula, Pikajärve mõis (Cantervilla loss), Sangaste loss ja Hummuli mõis. Ekskursioon toimub 19. mail 2018 algusega kell 10.00 Valga Muuseumi tagusest parklast ja orienteeruva lõpuga orienteeruvalt kell 16.00.

Huvilistel palume registreeruda priit@valgamuuseum.ee või tel: 7668868 kuni 14. maini või kuni kohtade täitumiseni. Kaasa võtta piknikukorv, 2 eurot (Sangaste giidituur on tasuline) ja loomulikult hea tuju!

 

Ava ostukorv