Menüü

Galerii

Kaido Rätsepa kristlike punkpiltide näitus „Elu ja ülirohkesti“.

10
jaanuar
kuni 04. veebruar

Näituse avamine koos punkbändiga "Hea Sõnumi Vennaskond"

10. jaanuaril kell 16 avatakse Valga Muuseumis väga omanäoline näitus „Elu ja ülirohkesti“. Tegu on  Kaido Rätsepa postkaartidest, maalidest ja kristliku Hea Sõnumi Vennaskonna kroonikatest koosneva väljapanekuga.

Iseõppinud kunstniku Kaido Rätsepa töid on tema elulugu tundmata peaaegu võimatu vaadata ja mõista. Usku pöördunud (eks)punkar Kaido alustas kunsti tegemist juba Pärnu „Mai“ lasteaias. Nooruki ja punkarina nägi tema täismaalitud laega tuba välja nagu ateljee. Lauldes Pärnu kohalikus punkbändis esines juhtumeid, kus ta juba poole esinemise pealt laval kokku kukkus. Tema narkosõltuvus ja läbikäimine kohalike vene päritolu „kantpeadega“ viis teda konfliktini bändikaaslastega. Pärast ema surma algas Kaido skvotterielu , kus isegi tema vanad semud ja tuttavad hakkasid temast kaarega mööda käima. Nii kippus ka tema kunstianne tuhmuma.

Talent elustus, kui ta mõned aastad tagasi alkoholismist võõrdus ja pühapäeviti pärast kirikus käimist vennatütrel Marlenel külas käis. Viimane soovis pilti loomade perekonnast ning sellest sai alguse Kaido piltide sari „Elu ja ülirohkesti“, kus peategelaseks kujunes Piiblist inspireeritud Lõvikuningas. Kaido Rätsepa näitus on Valga Muuseumis avatud 10. jaanuarist kuni 4. veebruarini. Näituse avamisel osaleb ka ehtne punkbänd!

Ava ostukorv