Menüü

Galerii

Taaskasutusmööbli näitus "Piiri peal / vanast majast uus mööbel" Kessu Kähari

08
august
Kell 16:00
kuni 02. september 15:00

8. augustil avatakse Valga Muuseumis taaskasutusteemaline näitus Piiri Peal / vanast majast uus mööbel. Näitusel  eksponeerib Kessu Kähari lammutatud majadest korjatud ehituslikest detailidest valmistatud mööblit. Näitus jääb avatuks 2. septembrini.

Kessu Kähari nime all esitleb oma töid restauraator Kerttu Küünarpuu (Ajataju OÜ). Mööbel on valmistatud 99% ulatuses jääkidest, enamasti on kasutatud arhitektuurseid detaile – aknad, liistud, voodrilauad,  mis on kogutud lammutusele minevatest majadest. Kasutatud on ka puidutööstuse jääke ja muid äraviskamisele suunatud materjale. Viimistluses kasutatud värvid on restaureerimistöökoja jäägid.

“Mööbel, mida olen loonud, ei ole ruumisäästlik ega äärmiselt funktsionaalne, pigem on tegu sõnakate esemetega, mis eitavad traditsioonilisust ja on loodud mängulustist vormi ja värviga. Valgas näituse avamine on minu jaoks ka väga olulise tähtsusega, kuna siin on palju lahtise saatusega tühjaks jäänud vanu hooneid. Näitusel saavad kokku lammutatud majade minevik ja tulevik.”

 

Ava ostukorv