Menüü

Galerii

Irakli Toklikishvili näitus "Seosed" 

06
november
Kell 16:00
kuni 01. detsember 15:00

Irakli Toklikishvili: “Eesti, oma vaikse meeleoluga, mis muudab kõik salajaseks ja intiimseks, jättis mu hinge sügava jälje ning aitas mul enda tundeid väljendada. Joonistades leidsin enda, oma “Gruusia poole” ja “Eesti poole” vahel seose. Sellest tuleneb ka näituse nimetus. 
Minu näitus Valga muuseumis ei ole pelgalt näitus vaid sümboliseerib justkui mingit moodi tagasipöördumist, mis põhineb mu sügaval austusel ja armastusel Eesti vastu. Minu jaoks tähendab see tagasi tulemist ja uuesti sarnase vaikse, uduse, rahuliku ja pehme tunde läbielamist, mis on olnud mulle suureks inspiratsiooniallikaks. Soovin seda tunnet kõigiga jagada. Kes teab – ehk paneb tagasipöördumine aluse uute teoste loomisele!”

Irakli Toklikishvili oli 2013/2014.õppeaastal Lüllemäe koolis ja noortekeskuses Euroopa Vabatahtliku Teenistuse (Erasmus+) raames 10 kuud vabatahtlikuna tööl. Selle aja jooksul suutis ta kustumatu mälestuse ja jälje jätta nii kohalike kui ka aja jooksul kogunenud kaugematest Eesti nurkadest pärit tuttavate hinge. 

Irakli on sündinud 1989. aastal Gruusias, Tbilisis. Ta on lõpetanud Tbilisi Kunstiakadeemia (MsC) ning osalenud mitmetes ühisprojektides. 2015.aastal avas Toklikishvili oma isikunäituse Tbilisi Ajaloomuuseumis. Näitus kandis nime “Sõber kosmosest” ning hõlmas teoseid, mis olid loodud nii Gruusias kui ka Eestis viibides. Praegu töötab Irakli Tbilisi Ilia Chavchavadze ülikoolis õppejõuna. 

Ava ostukorv