Menüü

Teatrinukkude võlumaailm

06
aprill
Kell 14:00
kuni 11. juuni 15:00

 

 

Alates 2023. aastast jõuab Nukuteatrimuuseumi rändnäitus „Teatrinukkude võlumaailm“ paikadesse üle Eesti. Nukuteatrimuuseum asub Tallinna vanalinnas Eesti Noorsooteatri kõrval ning on koduks üle 800 teatrinukule, kes on kunagi laval üles astunud. 

Rändnäitus on lühivorm Nukuteatrimuuseumi püsiekspositsioonist ning pakub sellega sarnaselt teadmisi ajaloost, võimalust ise teatrinukkudega mängida ning tutvuda lavastust ettevalmistava protsessiga.

Rändnäitus koosneb väikestest teatrinukkude lavadest, millel igaüks saab proovida näitleja ametit. Näitus tutvustab kõige rohkem levinud nukuliike – varjunukke, lauanukke, käpiknukke, varrasnukke ning marionette. Kõikide nende liikidega on võimalik tutvuda nii Nukuteatrimuuseumi püsikspositsioonis kui ka rändnäitusel. Igat nukuliiki esindab üks või mitu näidet Nukuteatri (tänase Eesti Noorsooteatri) kunagistest lavastustest. Enamjaolt on tegemist väärtuslike originaalnukkude koopiatega, mille on valmistanud Eesti Noorsooteatri nukumeistrid. Näitusele on valitud nukud läbi 70 aasta. Nukkude valik peegeldab ka Nukuteatri endisi ning praeguseid kunstilisi juhte ja peakunstnikke.

 

Näituse kuraator: Gerli Mägi

Kujundus ja teostus: Loovagentuur PULT

Projektijuht: Iti Niinemets

Toimetaja: Helena Läks

Brošüüri kujundaja: Helmi-Elfriede Arrak

Nukkude koopiate valmistajad: Annika Aedma, Evelin Vassar, Mihkel Vooglaid
Täname: Teatri- ja Muusikamuuseum

 

Ava ostukorv