Menüü

Galerii

Viktor Fjodorov 85. Maalide näitusmüük

04
oktoober
Kell 16:00
kuni 29. oktoober 15:00

 

 

Valga Muuseumi galeriis on alates 4. oktoobrist avatud valgalase Viktor Fjodorovi isikunäitus koos võimalusega soodsalt endale tema maal soetada. 

Fjodorov oli erakordselt produktiivne kunstnik, kes pidas tähtsaks iga päev midagi visandada, joonistada või maalida, et „käsi kogu aeg soe oleks“.

«Nii kaua kui ennast mäletan, olen alati midagi sirgeldanud» on öelnud Viktor Fjodorov.

Kunstniku lemmikteema oli loodus. Kõige rohkem inspireeris teda Lõuna-Eesti loodus oma metsade, järvede, jõgede ja kuplitega. Enamik väljapanekust ongi looduspildid, kuid on ka portreesid, linnavaateid jm, äratundmisrõõmu jagub paljudele.
 «Mulle meeldib maalida loodust, kui see on täies ehtes. Looduses peab kõik olema külluslik, siis on ka pildid värvidest tulvil. Talvist loodust ei meeldi maalida – see on liiga must ja valge,» on rääkinud kunstnik.

Fjodorov sündis 18. aprillil 1937 Petserimaal. Valka tuli ta viieaastasena, lõpetas siin kooli ja elas siin kuni lahkumiseni käesoleva aasta mais. Koolis tegi karikatuure ja tüdrukute portreesid. Kunstikooli sisse ei saanud, õppis traktoristiks, töötas masinatraktorijaamas. Sõjavägi viis ta Odessasse lennuväkke. Valgas töötas depoos. Kunsti õppis ta Tartu kunstimuuseumi kaugõppekursustel ja Valga kultuurimaja kunstiringis, voolimist Riias. Täiendas ta end lisaks mitmesugustel kursustel. Ta oli Tartu Kunstnike Liidu liige.

Maale on ta teinud 300 ringis, millest näitusel väljas on sadakond ja mis kõik on ka müügis. Ühe maali hind on ca 100 eurot.

 

Ava ostukorv