Menüü

Muuseumiöö "Öös on muusikat"

16
mai
Kell 18:00
kuni 23:00

Kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. Üle-eestiline muuseumiöö toimub tänavu 16. mail 2015 ning kannab pealkirja "Öös on muusikat". Valga Muuseumi programm algab kell 18.00.

 
Kell 18.00 avakontsert muuseumi hoovis (esinevad Valga Kammerkoor, Valka naiskoor ja Valga Muusikakooli ansambel ManDaRiin).

ManDaRiin on bänd, mis võrsunud Valga muusikakoolist. See väike tsitruseline koosneb 7-st noorest muusikust ja hakkab vaikselt juba õiget mekki omandama. On suur oht, et satute Man Da Riini kontserdil tõelise kompleks-vitamiiniannuse ohvriks: kavas on nii briti glam rocki, R&B-d kui kodumaist muhe-verbaalset,  kuid sõnumiga popmuusikat. Keerame veidi kaleidoskoopi ja funkilikud biidid vahelduvad mõnusalt kulgevate meloodiatega.  See on muusika neile, kes otsivad midagi elavat, kuid samas väljapeetut.  Kuna muusika on universaalne keel, on meil võimalus sattuda publikuga enneolematult ilusatesse dialoogidesse...

 

Kell 19.00 alustavad erinevad töötoad

Kell 21.00 alustab pärimusmuusika töötuba Meelika Hainsoo juhendamisel

Lisaks: muuseumimäng, linnaorienteerumine Valga ja Valka linnas, virtuaalviktoriin, väikesed üllatused.

Õhtut juhivad ja aitavad läbi viia Valga Muuseumi kollektiiv, Valga Muuseumisõprade Selts, Valga Põhikooli 6.a klassi õpilased ning Valga Avatud Noortekeskuse vabatahtlikud.

Kava osas võib toimuda muudatusi!


Siin toodud LINGI kaudu saab näha muuseume, kes üle maailma muuseumiööd tähistavad (st neid, kes end kaardile on lasknud panna). Eestist on Valga Muuseum hetkel ainuke :)

 


Muuseumiöö korraldamist Valga Muuseumis toetab Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp

 

 

Ava ostukorv