Menüü

Rahvarõiva tuulutamise ja käsitöömeistrite päev 2016

06
august
Kell 11:00
kuni 16:00
Säde Park

 

 

Rahvarõiva tuulutamise ja käsitöömeistrite päev annab suurepärase võimaluse kõigile pärandkultuurist huvitatud inimestele panna selga rahvarõivad ja tulla nautima head tantsu, laulu, muusikat, rahvarõivaste esitlusi. Rahvarõivaste kohta  saab asjatundlikku infot nõuandekojast ja head nõu riiete parandamiseks rahvarõiva kiirabist. Toimub meistrite laat, eheda käsitöö ja talukauba müük, õpitoad, mitmesugused tegevused lastele.

Meelelahutusliku programmi krooniks on lõõtsamaestro Margus Põldsepp ja tema õpilastest koosnev ning juba palju tuntust kogunud lõõtsaansambel "Lõõtsavägilased“. Samuti Sangaste kihelkonna regilauluansambel „Koidu Tähed“ ja Loomingulise Ühenduse MTÜ Oma Lava loeng-etendus "Eesti rahvarõivais", Sillamäe Ukraina kaasmalakonna Vodograi rahvamuusika ja- laulu ansambel Zivograj ja läti folkmuusika ansambel "Delve" ning paljud teised kollektiivid.

Kuidas tantsida rahvatantse pingevabalt, liigse koreograafiata, vabal ajahetkel ja erinevate muusikute pilli järgi näitavad ja õpetavad, eelkõige oma eeskujuga, Tartu Tantsuklubi liikmed.

Samal päeval toimub Valgas ka Rahvusvaheline Millitaar ajaloofestival ja seega linn on sellel päeval rahvast ning melu täis.

Rahvariiete tuulutamise ja käsitöömeistrite päeva kava:

10.55 Karjapasuna avahüüd

11.00 Avamine, päevajuht Marek Mekk

11.15 Kandlemeister ja pillimees Ilmar Tiideberg Sangastest

11.30  Saku segarahvatantsurühm „Saku Sanglejad“

11. 45 Eesti linnamoeliste rahvariiete esitlus

12.00 Hargla naisrahvatantsurühm ja Mõniste segarahvatantsurühm

12.15 Sillamäe Ukraina kaasmaalaskond Vodograi rahvamuusika ja -laulu ansambel Zivograj ja ukraina rahvariiete esitlus

12.45 Sangaste kihelkonna regilauluansambel

„Koidu Tähed“

13.15 Segarahvatantsurühm Pilleriin

13.30 Peaesineja „Lõõtsavägilased“

14.15 Liituvad ühismänguks „Lõõtsavägilastega“ Tõrva, Valga ja Antsla muusikakooli noored lõõtsamängijad. 14.30 Etendus “Eesti rahvarõivas”

15.10 Läti folkmuusika ansambel „Delve“

15.40 lõpetamine

15.45 karjapasuna lõpuhüüd

16.00 osalemine MIL-FEST i paraadil

 

Ava ostukorv