Menüü

Galerii

Kair Käsperi fotonäitus "Üle ilma, üle maa-Birma"

13
oktoober
Kell 16:30
kuni 30. oktoober 15:00

Autor sattus Birmasse vabatahtlikuna tänu mittetulundusühing Mondo ja Eesti Välisministeeriumi Arengukoostöö programmi algatusele, mille raames oli võimalik kaasa aidata ühe maapiirkondades tegutseva haridusorganisatsiooni kodulehe arendamisele (www.rdfss.com).


Näitus on osa maailmaharidusele pühendatud kuust, mille eesmärgiks on aidata tundma õppida erinevaid kultuure, pöörata tähelepanu toiduga kindlustatusele ja säästlikule eluviisile ning tõsta õpetajate teadlikkust ja arendada maakondlikku koostööd. Oktoobrikuu jooksul  toimuvad erinevad õppepäevad õpetajatele ja õpilastele. Maailmahariduskuu korraldamine  on Valga Muuseumi ja Valga Gümnaasiumi koostööprojekt, mida toetab Eesti Kultuurkapital ja MTÜ Mondo.

Juba teist aastat on projektil ka teine, väga kindel siht – toetada kahe orvuks jäänud lapse kooliteed Keenias. Dorinee on 8-aastane tüdruk, kelle vanemad hukkusid laevaõnnetuses,   ja Ibrahim  10  - aastane poiss, kelle  vanemad hukkusid 2008. aasta valimiste vägivallalaines. Lapsed elavad ühise vanaema juures, kes kasvatab kokku 9 last.

Nende laste toetamine sai alguse eelmisel aastal, kui õpilaste tehtud kõrvarõngaste ja  külmkapimagnetite heategevusmüügist muuseumis  sai tasuda Dorinee ja Ibrahimi kooliskäimise aastamaksu. Ka selle aasta õppemaks on juba tasutud heategevusliku pirukamüügi abil, mida vedas eest Valga Põhikooli   7. e klassi õpilane Merili Treufeldt.

Terve oktoobrikuu jooksul on võimalik muuseumist osta õpilaste valmistatud naturaalseid hügieenilisi huulepulki, millest saadava tuluga soovime katta nende kahe Keenia lapse järgmise õppeaasta kulud.

Ava ostukorv